Een nieuw gezicht in de binnenstad

FORUM ROTTERDAM

Met FORUM Rotterdam gaat een ‘verloren’ stukje binnenstad weer deel uitmaken van het stadsleven. Van een plek waar je ‘omheen’ moet wordt FORUM een plek waar je niet meer omheen kunt! Van gesloten en geïsoleerd naar transparant en naar buiten gericht. Een nieuw gezicht in de binnenstad. FORUM brengt met wonen, werken, winkelen en horeca extra levendigheid en dynamiek in de Rotterdamse binnenstad. Belangrijke onderdelen van FORUM Rotterdam zijn:

Het Rijksmonument

Beeldbepalend is het voormalige bankgebouw aan de Coolsingel. Dit Rijksmonument wordt in oude luister hersteld. ABN AMRO keert hier terug met een kantoor en een bankshop.  De Rotterdamse boekhandel Donner is hier al gevestigd en schuift tijdens de bouw op naar haar definitieve plek. Donner transformeert van meest veelzijdige boekhandel van Rotterdam naar de grootste boekhandel van Nederland. In de plint van het monument, aan de zijde van de ‘Koopgoot’, komt een aantal nieuwe winkels.

De winkels

De winkels aan de Lijnbaan vanaf Hollister tot aan ICI PARIS XL en de winkel van G-Star worden herontwikkeld. Ze worden uitgebreid en krijgen een nieuwe gevel en de  ‘ESPRIT brug’ wordt verwijderd. Centraal in het project, tussen het monument aan de Coolsingel en de winkels aan de Lijnbaan en zich uitstrekkend van de ‘Koopgoot’ tot en met het vroegere Jungerhans-pand aan het Binnenwegplein, komt de internationale mode retailer Primark. Aan de zijde van de ‘Koopgoot’ vestigt zich de populaire Amerikaanse hamburgerketen Five Guys

Woongebouw

De voormalige kantoortoren, midden in het plangebied, wordt getransformeerd tot een woongebouw met 103 appartementen in het middeldure huursegment. 

 

Key facts FORUM Rotterdam

Start bouw  3e kwartaal 2017
Oplevering                                     gefaseerd in 2019
Ontwikkelaar Multi Netherlands
Eigenaren winkels Lijnbaan Syntrus Achmea Real Estate & Finance and ASR Property Fund N.V.
Eigenaar woongebouw Syntrus Achmea Real Estate & Finance 
Eigenaar Rijksmonument Multi Netherlands
Architecten                   OMA  en Wessel de Jonge Architecten beiden uit Rotterdam

 

1506581996FR_Situatie_01.jpg