Een nieuw gezicht in de binnenstad

FORUM ROTTERDAM

Met FORUM Rotterdam gaat een ‘verloren’ stukje binnenstad weer deel uitmaken van het stadsleven. Van een plek waar je ‘omheen’ moet wordt FORUM een plek waar je niet meer omheen kunt! Van gesloten en geïsoleerd naar transparant en naar buiten gericht. Een nieuw gezicht in de binnenstad. FORUM brengt met wonen, werken, winkelen en horeca extra levendigheid en dynamiek in de Rotterdamse binnenstad. 

Het Rijksmonument

Beeldbepalend is het voormalige bankgebouw aan de Coolsingel. Dit Rijksmonument wordt in oude luister hersteld. ABN AMRO keert hier terug met een kantoor en een bankshop.  De Rotterdamse boekhandel Donner is hier al gevestigd en schuift tijdens de bouw op naar haar definitieve plek.  Als laatste wordt nu de hand gelegd aan de realisatie van de wintertuin over de volle breedte van het Rijksmonument. Donner transformeert daarmee van meest veelzijdige boekhandel van Rotterdam naar de grootste boekhandel van Nederland. In de plint van het monument, aan de zijde van de ‘Koopgoot’, komen vestigingen van Starbucks, Bagels & Beans en Happy Italy.

Retail 

De winkels aan de Lijnbaan vanaf Hollister tot aan ICI Paris XL en de winkel van G-Star worden nu herontwikkeld. Ze worden uitgebreid en krijgen een nieuwe gevel. De ‘ESPRIT-brug’ is inmiddels verwijderd, waardoor er een zichtlijn ontstaat over de hele Lijnbaan. Tussen de Lijnbaan en het monument aan de Coolsingel en van de ‘Koopgoot’ tot aan het Binnenwegplein, komt de internationale mode retailer Primark

Woongebouw

De voormalige kantoortoren, midden in het plangebied, wordt getransformeerd tot een woongebouw met 103 vrije sector huurappartementen. Syntrus Achmea RE&F heeft deze appartementen namens één van haar fondsen verworven. De woningen variëren in grootte tussen de 85 en 120 vierkante meter. De verhuur is gestart. Verhuurinformatie is te vinden op de site van Syntrus Achmea RE&F of op de site www.hureninforum.nl.

Het ontwerp van FORUM is van een Rotterdams architectenteam van internationale faam bestaande uit O.M.A. en WDJA. Sprangers Bouwbedrijven BV uit Breda en Van Mierlo-Dinkq uit Maasdijk zijn verantwoordelijk voor de bouw van FORUM Rotterdam. 

 

 

Key facts FORUM Rotterdam

Start bouw  3e kwartaal 2017
Oplevering                                     gefaseerd in 2019
Ontwikkelaar Multi Netherlands
Eigenaren winkels Lijnbaan Syntrus Achmea Real Estate & Finance and ASR Property Fund N.V.
Eigenaar woongebouw Syntrus Achmea Real Estate & Finance 
Eigenaar Rijksmonument Multi Netherlands
Architecten                   OMA  en Wessel de Jonge Architecten beiden uit Rotterdam

 

1506581996FR_Situatie_01.jpg