Een nieuw gezicht
in de binnenstad

DISTRIKT NØRREBRO OPENT NIEUWE FLAGSHIP STORE IN FORUM ROTTERDAM

The Sting Companies heeft voor haar formule Distrikt Nørrebro een huurovereenkomst afgesloten met a.s.r. real estate en Multi Netherlands. Deze huurovereenkomst voor Lijnbaan 130, onderdeel van FORUM in Rotterdam, werd door a.s.r. real estate gesloten namens het ASR Property Fund NV. 

Het zeer ruime winkelpand van 1.700 m2 op de Lijnbaan 130 bestaat uit twee winkellagen, waarvan 550 m2 op de begane grond is gesitueerd. Het iconische front van 15 meter is drie verdiepingen hoog en naar ontwerp van architect OMA. De winkel wordt naar verwachting in het voorjaar van 2020 opgeleverd. 

Frits Tonnaer, assetmanager a.s.r. real estate: “Binnenkort kan iedereen het eindresultaat bekijken en beleven. FORUM wordt een plek in het centrum van Rotterdam waar mensen weer met plezier komen winkelen. Goede winkelformules, zoals Distrikt Nørrebro, dragen bij aan de aantrekkelijkheid van het winkelgebied in de binnenstad van Rotterdam.” 

Hubert Stech, Managing Director Multi Germany en Benelux: "We zijn trots op dit nieuwe retailmerk voor FORUM Rotterdam. In combinatie met retailers als Costes, Seven Sisters, Hollister en G-Star zal Distrikt Nørrebro eraan bijdragen van dit deel van de Lijnbaan een mode hotspot te maken in het hart van Rotterdam. De mix van winkelen, wonen, werken, sport, eten en drinken en het aantrekkelijke aanbod zal het complex verankeren in de stad en levendigheid na sluitingstijd toevoegen. Wij zien het FORUM-project als een grote stimulans voor het centrum van Rotterdam". 

FORUM Rotterdam FORUM Rotterdam, een gezamenlijk project van a.s.r. real estate, Multi Netherlands en Syntrus Achmea Real Estate & Finance in de binnenstad van Rotterdam. FORUM is een multifunctioneel concept en ligt tussen de belangrijkste winkelstraten, Coolsingel, Binnenwegplein, Lijnbaan en Beurstraverse. Het project omvat in totaal 64.000 m2 ruimte voor winkels, horeca, kantoren en appartementen. 

The Sting Companies The Sting opende zijn eerste winkel in 1982 en heeft inmiddels filialen in grote en kleine steden in Nederland, België en Duitsland. De keten, die naast The Sting ook de formules Costes, Distrikt Nørrebro en Cotton Club exploiteert richt zich op mannen en vrouwen en ontwerpt en produceert al haar collecties zelf waaronder de labels zoals Bien Bleu, Anti Blue, Hallinger, Seven Sisters en Ashes to Dust. De formule Distrikt Nørrebro is geïnspireerd op Scandinavische mode en minimalistische streetwear. 

Nieuw Holland Vastgoed uit Rotterdam begeleidde deze deal namens Multi Netherlands en a.s.r. real estate. Lijnbaan 130 is eigendom van het ASR Property Fund NV. The Sting Companies werd bij deze transactie bijgestaan door KroesePaternotte.