Een nieuw gezicht
in de binnenstad

Eindelijk schot in bouw van Forum Rotterdam

Na jaren steggelen start de bouw van Forum Rotterdam aan de Coolsingel. Als eerste wordt de oude kantoortoren achter het monumentale ABN Amro-pand gestript en de bevoorradingskelder gegraven. De klus is in 2019 gereed.

De voorbereidingen van het megakarwei in hartje stad zijn inmiddels in gang gezet. Aan de kant van het Binnenwegplein is hekwerk geplaatst en worden sleuven gegraven, nodig om kabels en leidingen te verleggen. Binnenkort worden betonnen rijplaten gelegd aan de ‘Coolsingel-zijde’, zodat zwaar materieel de bouwplaats op kan.

De bouwbedrijven Sprangers en Van Mierlo zijn door ontwikkelaar Multi Netherlands geselecteerd om Forum - kosten: 175 miljoen euro - te bouwen. Daar wordt opgelucht gereageerd op het feit dat er nu eindelijk schot in de zaak zit. ,,Dit wordt een van de grootste ingrepen in binnenstedelijk gebied in Nederland’’, zegt adjunct-directeur Arno Ruigrok van Multi.

Forum heeft nu al een roerige historie. Architectenbureau OMA van Rem Koolhaas had in eerste instantie een ‘superkubus’ ontworpen, met daarin onder andere winkels, kantoren, woningen, een bioscoop, een hotel en een museum. In totaal zouden 80 huurcontracten worden afgesloten.

Lees verder op ad.nl