Een nieuw gezicht
in de binnenstad

FORUM ROTTERDAM BIJNA VOLLEDIG VERHUURD

Met het contracteren van fashion labels Costes en Seven Sisters voor Forum Rotterdam is een belangrijke fase in het binnenstadsproject bereikt; er is nog maar één winkelunit beschikbaar voor verhuur. Een derde fashion flagship store wordt binnenkort bekendgemaakt. Een ander belangrijk moment wordt gemarkeerd door de verkoop van het Rijksmonument van FORUM Rotterdam aan Deka Immobilien.

FORUM Rotterdam ligt centraal tussen de belangrijkste winkelstraten, Coolsingel, Binnenwegplein, Lijnbaan en Beurstraverse. Het is een gezamenlijk project van a.s.r. real estate, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Multi Netherlands. Het multifunctionele project omvat 64.000 m2 ruimte voor winkels, horeca en kantoren en bestaat uit een gerenoveerd rijksmonument, 103 vrije sector huurappartementen in een getransformeerde kantoortoren en modernisering van de Lijnbaan tussen de Van Oldebarneveltplaats en het Binnenwegplein.

Mode hotspot

De afgelopen week is overeenstemming bereikt met Costes voor een nieuwe flagshipstore van ruim 1.600 m2 en Seven Sisters voor haar eerste Nederlandse winkel van 1.300 m2 in combinatie met modelabel Melting Stockholm, beide op begane grond en eerste verdieping. De nieuwe winkels openen begin tot medio 2020 voor het publiek. Nieuw Holland Vastgoed uit Rotterdam heeft de verhuur begeleid namens Multi Netherlands en beleggers Syntrus Achmea Real Estate & Finance en a.s.r. real estate. De twee fashion labels kozen voor FORUM Rotterdam vanwege de mondaine uitstraling aan de Lijnbaan. De nieuwe winkelunits zijn veel ruimer, chiquer en moderner geworden, en voorzien van brede, transparante gevels naar ontwerp van OMA architecten. Een dergelijke ambiance is elders op de Lijnbaan niet te realiseren door de monumentenstatus. Slechts één winkelunit van circa 400 m2, met uitstraling over drie lagen, is nu nog beschikbaar. Met de nieuwe winkelinvulling is FORUM Rotterdam verzekerd van een veelzijdig aanbod met publiekstrekkers. Centraal in het project komt modegigant Primark, met ingangen aan weerszijden. Aan de Lijnbaan zijn reeds gevestigd Hollister, G-Star, Fit for Free en ICI Paris XL. Het rijksmonument aan de Coolsingel, dat in oude glorie is hersteld, gaat onderdak bieden aan ABN AMRO met een bankshop en kantoor, Happy Italy, Starbucks en Bagels & Beans. De Rotterdamse boekhandel Donner, met twee lunchrooms, is al in vol bedrijf. Het rijksmonument is onlangs verkocht aan Deka Immobilien.

Sprekend voorbeeld van Multi’s full-service aanpak

Met de mix van wonen, werken, winkelen, sporten, en eten en drinken transformeert Multi een voorheen naar binnen gekeerde kantoorplek tot een relevant en dynamisch middelpunt van de stad. De ontwikkeling van FORUM Rotterdam kent grote complexiteit door zijn ligging en de veelheid aan componenten en betrokken partijen. Met haar in decennia opgebouwde ervaring met complexe projecten timmert Multi hard aan de weg als full-service retail asset manager. “Multi onderscheidt zich doordat wij alle benodigde disciplines in eigen huis hebben. Van architectonisch ontwerp tot herontwikkeling, leasing tot finance en management,” zegt Hubert Stech, Managing Director Multi Germany & Benelux. “Wij managen ongeveer 110 assets in Europa waarvan 15 in Nederland, met een totale beleggerswaarde van circa € 8 miljard. Ons internationale retail service platform is een van de meest veelzijdige op de markt en we groeien snel. In de afgelopen 18 maanden won Multi 12 aanbestedingen voor nieuwe management mandaten voor winkelcentra in verschillende landen in Europa. Door het analyseren, herinterpreteren en vernieuwen van assets realiseren wij waarde creatie voor de toekomst. FORUM Rotterdam is hier een sprekend voorbeeld van in Nederland.” In Dublin realiseert Multi een miljoenen herontwikkeling en uitbreiding van het Flagship project Blanchardstown Centre en in Riga werd in september 2019 een grootschalige uitbreiding geopend.