Een nieuw gezicht
in de binnenstad

Forum Rotterdam stroomt snel vol

Al ruim 85 procent van de kantoor- en winkelruimte in het in aanbouw zijnde Forum Rotterdam aan de Coolsingel in Rotterdam is verhuurd. In het monumentale ABN Amro-pand, dat in oude luister wordt hersteld, zijn de bank zelf en Donner de grootste gebruikers. ,,Alleen de bovenste verdieping is nog beschikbaar'', zegt adjunct-directeur Arno Ruigrok van ontwikkelaar Multi.

Nieuwkomers in het complex - waarvan de bouw inmiddels is gestart - zijn onder andere modereus Primark en hamburgerketen Five Guys, die aan de kant van de Koopgoot een plekje krijgt. Aan de Lijnbaan-zijde zijn alleen kledingwinkel Hollister en parfumerie Ici Paris blijvertjes. ,,We hebben nog twee jaar om de overige zaken gevuld te krijgen'', klinkt het. Met héél Forum is een bedrag van 195 miljoen euro gemoeid.

Eén van de grootste huzarenstukjes is de verbouwing van de huidige, anonieme kantoortoren tot een woongebouw met 103 appartementen. De woningen variëren in grootte tussen de 85 en 120 vierkante meter. De huren liggen tussen circa 950 euro en circa 1350 euro per maand.

Het ontwerp van Forum is van het vermaarde architectenbureau OMA van Rem Koolhaas. Wessel de Jonge Architecten tekent voor de restauratie van het ABN Amro-pand. Bouwers zijn Sprangers Bouwbedrijven bv uit Breda en Van Mierlo-Dinkq uit Maasdijk. De oplevering is in de loop van 2019.